You are here: Home WTA WTA Grand Slam US Open Η πιο εύκολη υπεράσπιση

Η πιο εύκολη υπεράσπιση

Του Γιώργου Μπλέτσα
12/09/2010 (07:23)

Sample ImageΣτους περισσότερους αγώνες της στο φετινό US Open ήταν απλή, εξαιρετική και αποτελεσματική. Έτσι και στον τελικό. Η Κιμ Κλάιστερς καθάρισε έναν τελικό Grand Slam σε ρυθμούς προπόνησης, αφού κέρδισε την Βέρα Ζβονάρεβα με 6-2, 6-1, σε μόλις 59 λεπτά αγώνα. Αυτός ήταν ο 2ος συνεχόμενος τίτλος στη Νέα Υόρκη για την Κλάιστερς και ο 3ος συνολικά στην καριέρα της.

Η 27χρονη Βελγίδα έφτασε τις 21 συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση, συντρίβοντας τη Ζβονάρεβα, που έκανε ένα καταπληκτικό τουρνουά. Η 26χρονη Ρωσίδα άνοιξε το δρόμο της Κλάιστερς, αφού πέταξε έξω την Καρολίν Βοζνιάκι και έφτασε παράλληλα, στο 2ο διαδοχικό της τελικό σε τουρνουά Grand Slam.

Η Κλάιστερς πέτυχε κάτι πολύ δύσκολο, υπερασπίστηκε και τους 2000 βαθμούς που κέρδισε στην Αμερική πέρσι. Επίσης φεύγει από τη Νέα Υόρκη πλουσιότερη κατά 2,2 εκατομμύρια δολλάρια. Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος Grand Slam για τη Βελγίδα (US Open 2005, 2009, 2010) και ο 39ος συνολικά (4ος φέτος).

"Σίγουρα η εμπειρία μου βοήθησε σήμερα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για τη Βέρα. Έχει βελτιωθεί πολύ τον τελευταίο χρόνο. Αν συνεχίσει έτσι πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα κερδίσει ένα Grand Slam", δήλωσε η Κλάιστερς, που αργότερα σχολίασε σχετικά με την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, που συνέπεσε με τον τελικό: "Πριν 9 χρόνια, ο κόσμος άλλαξε για όλους. Ήταν τιμή για μένα να παίξω εδώ σήμερα. Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων".

Από την άλλη πλευά, η Ζβονάρεβα είπε: "Είμαι καλύτερα τώρα από ότι λίγο πριν 10 λεπτά που ένιωσα ότι έχασα τα πάντα. Η Κιμ ήταν καταπληκτική σήμερα και άξιζε τη νίκη. Απογοητεύτηκα πολύ, αλλά δεν παύω να λατρεύω τη Νέα Υόρκη".

Video Club

Banner

Ψηφίστε

Ποιά θεωρείτε ωραιότερη τεννίστρια