You are here: Home ATP ATP Grand Slam US Open Όλα κυλούν υπέρ του

Όλα κυλούν υπέρ του

Του Γιώργου Μπλέτσα
12/09/2010 (07:18)

Sample ImageSample ImageΟ Ράφαελ Ναδάλ ήταν ούτως ή άλλως το αδιαφιλονίκητο φαβορί στον ημιτελικό του US Open, απέναντι στο Μίκαηλ Γιούζνι. Ο 24χρονος Ισπανός επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και μάλιστα πανεύκολα, αφού έφτασε σε ακόμα μία πολύ άνετη επικράτηση, με 6-2, 6-3, 6-4 επί του Ρώσου. Αργότερα το Arthur Ashe φιλοξένησε το δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Ελβετός, ίσως ο μοναδικός τενίστας που μπορούσε να σταματήσει το τρομακτικά φορμαρισμένο "κτήνος". Ο δρόμος πλέον άνοιξε και σίγουρα ο "Νόλε" είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, ωστόσο ο Ναδάλ είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του παρθενικού του US Open.

Για άλλη μια φορά ο Ναδάλ είχε εξαιρετικά ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς, το οποίο έσπασε μία φορά ο Γιούζνι, σημειώνοντας μόλις το 2ο break που δέχεται ο Ισπανός στους 6 αγώνες που έχει δώσει στη Νέα Υόρκη. Η άνετη νίκη ήρθε για τον Ναδάλ έπειτα από 2 ώρες και 13 λεπτά.

"Είναι όνειρο να παίζω στον τελικό στο μεγαλύτερο court του κόσμου. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ βάζω τα δυνατά μου και τώρα, μετά από πολύ δουλειά, βρίσκομαι στον τελικό. Σας ευχαριστώ γιατί με κάνετε να αισθάνομαι σαν το σπίτι μου", δήλωσε ο Ναδάλ, που δεν έκρυψε ούτε στιγμή, την πολύ ευχάριστη διάθεση του.

Αντίπαλός του στον αυριανό τελικό δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος ήταν πολύ δυνατός αντίπαλος για τον Φέντερερ και αφού τον ισοφάρισε 2 φορές, πήρε τα ηνία και στο καθοριστικό σετ σε πολύ κρίσιμο σημείο. Λίγο πριν δώσει τέλος στην πορεία του Φέντερερ, ο Νόλε δέχτηκε μεγάλη πίεση, καθώς ο Ελβετός είχε δύο match points. Τελικά ο Τζόκοβιτς νίκησε με 5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 7-5 μετά από 3 ώρες και 44 λεπτά αγώνα.

"Νιώθω ότι έχω μεγαλύτερη εμπειρία από τον Ράφα", είπε ο Τζόκοβιτς χαριτολογώντας και συνέχισε με σοβαρότερο ύφος: "Είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο. Έχει κερδίσει ήδη δύο Grand Slam φέτος και παίζει φανταστικό τένις. Θέλει το Grand Slam που θα ολοκληρώσει την καριέρα του. Εγώ θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα...".

Video Club

Banner

Ψηφίστε

Ποιά θεωρείτε ωραιότερη τεννίστρια