Του Γιώργου Μπλέτσα
09/09/2010 (16:25)
Ούτε ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ κατάφερε να εμποδίσει τον Ρότζερ Φέντερερ, στο δρόμο του προς την κατάκτηση του 6ου του US Open και στον 7ο του τελικό στη Νέα Υόρκη. Ο 29χρονος Ελβετός, επικράτησε με 6-4, 6-4, 7-5 του "Βίκινγκ" και θα λάβει μέρος για άλλη μία φορά σε ημιτελικά ενός Grand Slam τουρνουά. Στα ημιτελικά του θεσμού, ο Φέντερερ θα αντιμετωπίσει τον εξαιρετικό αυτή την περίοδο Νόβακ Τζόκοβιτς, που ξεπέρασε πανεύκολα τον Γκαέλ Μονφίς, με 7-6 (2), 6-1, 6-2.
Η χθεσινή ημέρα στιγματίστηκε από τις καιρικές συνθήκες. Ο πολύ δυνατός αέρας ενοχλούσε τους τενίστες και τις τενίστριες που αγωνίστηκαν χθες, καθώς πολλές φορές ήταν αδύνατο να πετάξουν εκεί που θέλουν τη μπάλα ώστε να τη σερβίρουν. Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης δε φάνηκε να επηρεάζεται από το δυνατό άνεμο και με το γνωστό προσεκτικό και επιθετικό όποτε χρειαστεί παιχνίδι, επιβλήθηκε του Σουηδού.
Με 32 αβίαστα λάθη και ανικανοποιητικά ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς, ο Σόντερλινγκ δε βρέθηκε και στην καλύτερη μέρα του και δεν κοίταξε ποτέ στα μάτια τον Ελβετό. Ο Φέντερερ αντιθέτως έκανε 18 άσους, ενώ συνολικά πέτυχε 36 winners. Συνολικά χρειάστηκε 1 ώρα και 54 λεπτά, για να κάμψει την πολύ μικρή αντίσταση του Σουηδού.
"Δύσκολες συνθήκες για να παίξεις τένις", τόνισε αρχικά ο Φέντερερ χαμογελώντας και αργότερα συνέχισε: "Σήμερα με βοήθησε πολύ το σερβίς μου. Το σερβίς είναι προσπάθεια πολλών ετών. Έχω ξυπνήσει ακόμα και στις 04:00 τα ξημερώματα για να προπονήσω το σερβίς μου".
Ο Ελβετός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον επόμενο αντίπαλό του, Νόβακ Τζόκοβιτς: "Είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που θα αναμετρηθούμε εδώ. Κάναμε μαζί μεγάλα παιχνίδια. Παίζει πολύ καλά και θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι".
| < Prev | Next > |
|---|